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Chief Building Official

ILLUMINATION REQUIREMENTS FOR
COMMERCIAL BUILDING ADDRESS NUMERALS

Section 5-9-517 item L. 2 of the Irvine Municipal Code indicates that addressing

...numerals shall be no less than six inches in height, if located less than 100 feet
Jfrom the center line of the addressed street or 12 inches in height if placed further
than 100 feet from the center line of the addressed street. The numerals shall be
illuminated during the hours of darkness using a light source provided with an
uninterruptible A.C. power source or controlled only by a photoelectric device.

Interpretation:

This requirement may be met using either internal or external illumination of the address.
Dedicated light fixtures may be used to meet this requirement, however, the Community
Development Department in coordination with the Public Safety Department, has
determined that ambient lighting is acceptable provided the lighting is on during all hours

of darkness and provides a light level sufficient to allow the address numerals to be easily
visible from the street.




